شرکت سامسونگ گوشی های زیادی را با شباهت فراوان و با اشکال و مدل های گوناگون به بازار عرضه نموده است . در واقع تاریخ تولید موبایل توسط سامسونگ از پروژه های کوچکی شروع می شد به سرعت توسعه یافت و همواره بزرگ و بزرگ تر می شود و بخشی از آن در مجموعه ی R&D توسعه یافت و بعد از آن هم بر قدرت تکنولوژی آن افزوده گردید و دستگاه های مختلفی با طراحی برابر و کارآیی هایی متفاوت در میان تولیدات گوشی یافت شد . به عنوان مثال مدل هایی با قابلیت ضبط صدا و یا مدل هایی بدون این قابلیت که علت آن ، سیستم عامل استفاده شده و موقعیت گوشی بود . سال گذشته سامسونگ تصمیم بر تولید گوشی هایی با متدهای یک شکل گرفت . شباهت های زیادی در کارآیی های آن ها وجود داشت و حتی شکل ظاهری آن ها هم شبیه به هم بود . مثل D800 و D820 که به آن خواهیم پرداخت .
در واقع این مدل سعی نموده جوابی مناسب در مقابل موتورلا RAZR V3 باشد . که البته دارای حالتی کشویی می باشد و تقریباً طراحی ها و کارآیی های آن ها دارای شباهت فراوانی در مرکز R&D بود . در واقع دستگاه به علت حالت مدگرایانه ی خود باید نازک و لاغر می بود و از لحاظ کارآیی نباید بالاتر از D600 قرار می گرفت که هر دوی مدل ها دارای کارآیی هایی یکسان بوده و البته بهترین های خط تولید نیز نمی باشند .
در نهایت مشخص شد که این دو مدل شبیه به یکدیگر می باشند و تنها یکی از آن ها کمی نازک تر از دیگری است . همچنین در گوشی D800 از کارت حافظه استفاده نشده است و طراحی D820 از زیبایی بیشتری برخوردار است . این دو گوشی تقریبا 70% با هم شباهت کامل دارند و تفاوت های آن ها را در ادامه ی متن توضیح خواهیم داد .
طراحی ، اندازه و ساختار :
گوشی D800 : طراحی این گوشی ، گوشی های کشویی ساخت نوکیا را به یاد می آورد که در مدل های قدیمی تر ، 8810 و مدل های جدید ، 8800 را می توان نام برد . از برخی زوایا حتی گوشی D800 سامسونگ با گوشی 8800 توسط مصرف کنندگان اشتباه می شود . به هر حال استفاده از موادی غیر از پلاستیک های مونوفونیک در سامسونگ غیر معمول می باشد که در این گوشی از صفحه ی کُرُم استفاده گردیده است .
در حالت کلی برق زدن گوشی در محیط های روشن ، پوشیده شدن سطح گوشی با نقاط و لکه های چربی جلوه ی نامناسبی را برروی گوشی ایجاد می نماید . اگر به طور مداوم از گوشی D800 استفاده نمایید ، باید همواره صفحه نمایش آن را تمیز کرده و بیشتر در جیب خود نگه دارید . استفاده از پلاستیک براق شاید برای پشت ویترین مناسب باشد ولی در استفاده ی روزمره شما را دچار مشکل خواهد نمود .
قاب گوشی از پلاستیک سیاه ساخته شده است که به غیر از سطح و صفحه ی گوشی ، مابقی مکان های قاب براق نمی باشد . البته جای دست برروی گوشی مشخص می شود ولی به وضوح جای انگشت روی سطح آن نمی باشد .
البته مدل D820 شفافیت و برق D800 را ندارد ولی در عین حال خیلی شیک می باشد چرا که در آن از یک پلاستیک مات استفاده شده که اثر انگشت و دست برروی آن نخواهد ماند . در قسمت بالای گوشی از یک پلاستیک مات استفاده شده و دوربین گوشی نیز برروی آن قرار گرفته است و صفحه نمایش شبیه به D800 می باشد ولی کثیفی برروی آن به اندازه ی D800 خود را نشان نخواهد داد . هر دو گوشی دارای دکمه ی کنترل صدای دو تایی و محل اتصال شارژر که با یک پوشش پلاستیکی پوشیده شده در سمت چپ گوشی می باشند و در این گوشی از خروجی های جدید استفاده گردیده است که سامسونگ سعی دارد بیشتر از آن ها در گوشی های جدیدش استفاده نماید . در سمت راست گوشی دکمه ی دوربین قرار گرفته است (تنها در D800) و همچنین محل قرارگیری کارت حافظه نیز در همین بخش می باشد (تنها در D820) که از نوع Micro SD می باشد . در قسمت پایین نیز ابزار مخصوص ایجاد صدای استریو را مشاهده می نمایید .
امروزه با ورود گوشی RAZR موتورلا دیگر هر شرکت سازنده ای نیز سعی بر تولید یک محصول لاغر داشته و سامسونگ نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و اکثراً کاهش ضخامت ، افزایش طول و عرض گوشی را به همراه داشته و این حالت در D800 نیز خود را نشان داده است . ابعاد این گوشی 16 × 52 × 97 میلی متر می باشد . البته این گوشی دارای یک ضخامت کم می باشد در مقایسه با P300 با بدنه ی فلزی شکل به ضخامت 8.9 میلی متر که تولید سامسونگ می باشد ، نمی توان نام نازکترین به آن نسبت داد و یا یک مثال دیگر 8800 با بدنه ی فلزی با ضخامت 16.5 میلی متر می باشد .
در مورد D820 ابعاد گوشی دچار تغییرات کوچکی گردید .
گوشی 4 میلی متر بلندتر و کمی لاغرتر گردیده است (14.9 × 52 × 101میلی متر) در واقع ارتفاع D800 برابر 129 میلی متر بوده و ارتفاع D820 برابر 133 میلی متر می باشد . وزن D800 برابر 98 گرم و وزن D820 برابر 103 گرم است .
در هر دو مدل ، مکانیزم باز و بسته شدن و به خصوص حالت تمام کننده ی آن از کیفیت مناسبی برخوردار نمی باشد و در D800 شما باید کاملاً برای باز وبسته کردن و حرکت دادن گوشی تلاش نمایید که البته در حالت کلی گوشی از راحتی خوبی برخوردار بوده و نظر ما کمی منتقدانه می باشد . اما در D820 این مکانیسم کمی پس رفت نموده که حتی در ابتدا شما خیال می کنید که یا گوشی اصلاً ثابت بوده و باز نمی شود و یا شکسته است و قسمت اعظم مشکل نیز در حین باز نمودن گوشی بروز می نماید و حتی فشاردادن زیر صفحه نمایش در سیستم باز شدن گوشی کمک و تأثیری ندارد و اگر انگشت خود را در حین باز نمودن گوشی روی صفحه نمایش قرار دهید حالت خوشایندتری را به شما القا خواهد نمود . دکمه های چند منظوره از راحتی مناسبی برخوردار می باشند و قراردادن دکمه C زیر دکمه های حرکتی کمی گیج کننده می باشد . در D800 به علت بزرگی دکمه های جهت دار امکان اشتباه فشردن دکمه ی C کمتر از D820 وجود دارد .
صفحه کلید D800 :
کلیدها براساس یک تکنولوژی قدیمی شبیه به ماشین حساب های کوچک اولیه ی سال 1980 ساخته شده است و علت آن نازک شدن ماشین حساب و قرارگرفتن آن در کیف پول و یا میان برگه ها بود که البته آن ماشین حساب ها به اندازه ی موبایل کارآیی نداشته اند و امروزه ماشین حساب های بزرگ با کارآیی های بالا و دکمه های بزرگ و راحت تر می باشند و در مورد موبایل نیز این مطلب صدق می نماید .
تمامی دکمه ها در D800 برروی یک صفحه قرار داده شده اند و محل اتصال نیز در زیر آن تعبیه گردیده است و برای وارد نمودن شماره ها و یا دستورها باید دکمه ها را کاملاً فشار دهید و اگر دارای دستان بزرگی باشید باید با ناخن و یا انتهای انگشتان خود برروی دکمه ها فشار وارد آورید و به خصوص برای دکمه های بالایی تنها راه ممکن همین می باشد و با قدرت می توانیم از صفحه کلید گوشی به عنوان یک صفحه ناکارآمد نام ببریم ، که البته بعد از یک ماه کارکردن راه حلی را می یابید و به دکمه ها عادت خواهید نمود . نور پس زمینه ی صفحه کلید سفید می باشد و خیلی روشن نیست ولی در تاریکی به خوبی دیده می شود و کاملاً راحت است .
دوربین گوشی ها :
در هر دو مدل دوربین ها از مبدل CMOS استفاده نموده اند که در D800 در پشت گوشی قرار گرفته است و لازمه ی عکس برداری باز نمودن گوشی می باشد و یک آیینه و میکروفون جداگانه برای تصویربرداری با صدا در آن موجود می باشد . در D820 این میکروفون جداگانه وجود ندارد ولی مبدل دوربین چرخنده بوده و در دو حالت می تواند قرار بگیرد که البته اگر عکاس نباشید خیلی به این مطلب اهمیت نخواهید داد .
صفحه نمایش :هر دو گوشی مجهز به یک نوع صفحه نمایش با مشخصه های مربوط به صفحات گوشی های مدل بالا می باشند که دارای رزولوشن QVGA 320x240 پیکسل (33x44میلی متر) بوده و قابلیت نمایش 262000 رنگ را دارند . صفحه نمایش به خودی خود خوب و مناسب است و در D800 کمی روشن تر ، ولی تصاویر آن زودتر در نور مستقیم خورشید کم رنگ می گردد که البته این تفاوت خیلی بزرگ و مشهود نمی باشد .تفاوت بعدی در نرم افزار و اینترفیس می باشد که در D800 فونت ها کمی بزرگتر است و مطالب را خواناتر کرده است که البته تعداد خطوط موجود در صفحه در هر دو یکی می باشد .باتری : در این مدل از باتری Li-Ion با گنجایش mAh 800 استفاده گردیده است و باتری با گنجایش بالاتر در آن همخوانی نخواهد داشت . بنابر گفته ی سازنده ، باتری 180 ساعت در حالت استندبای و 3 ساعت در حالت مکالمه ، گوشی را روشن نگه می دارد .در یکی از آزمایشات انجام شده باتری 2 روز با یک ساعت صحبت ، 20 دقیقه کار با دیگر کارآیی ها روشن ماند و حداکثر می توانید تا 3 روز برروی باتری گوشی حساب کنید . شارژ کامل باتری 1.5 ساعت به طول می انجامد و بازنمودن پوشش روی باتری بسیار سخت بوده و احتیاج به اعمال فشار دارد .منو :تفاوت هایی در آیکن منوها وجود دارد و دو نوع روش برای نمایش منوی اصلی موجود است . که اولی به صورت ماتریس و دومی به صورت تک آیکنی می باشد . منوها دارای شماره های دسترسی سریع می باشند و زیرمنوها به صورت لیست ظاهر می شوند که حرکت مابین آن ها از طریق دکمه ی جهت دار در حالت افقی امکان پذیر است و در حالت کلی حرکت بین منوها راحت و بدون مشکل است .
دفترچه تلفن (Phonebook) :
با فشردن دکمه ی سمت راست چند منظوره می توانید به لیست تماس ها و شماره های موجود در گوشی دست بیابید . در این لیست شماره های موجود در گوشی و سیم کارت مشترکاً نشان داده می شود . سیستم جستجوی گوشی نیز با وارد نمودن اولین حرف فعال می گردد و در گوشی حدود 20 زبان مختلف موجود می باشد و با فشاردادن دکمه ی OK برروی هر نام می توانید منوی مربوط به هر نفر را با وجود یک آیکن کوچک که نام و تصویر فرد را شامل شده و 5 شماره شامل موبایل ، دفترکار ، خانه ، فاکس و غیره را در آن مشاهده کنید . تعداد این شماره ها کاملاً ثابت بوده و نمی توان برای یک نفر مثلاً 2 تلفن موبایل وارد کرد .
دو فیلد برای نام و نام خانوادگی قرار داده شده است که در حین نمایش به طور به هم پیوسته ظاهر می گردد و اول نام و سپس نام خانوادگی نشان داده می شود ، طول هر نوشته نیز حداکثر می تواند 20 کاراکتر باشد . فایل های به زبان مختلف به ترتیب زبان های محلی و سپس زبان انگلیسی در لیست نمایش داده می شود و زبان نیز قابل تغییر در حین جستجو می باشد .
شما علاوه بر شماره ها می توانید Email و یک نوشته ی کوتاه را برای هر فرد ذخیره نمایید . هر فایل صوتی نیز می تواند به عنوان زنگ گوشی قرار بگیرد و سه گروه تماس نیز در گوشی موجود است و هر تعداد گروه تماس که بخواهید می توانید در گوشی تولید نموده و برای گروه ها عکس و زنگ به خصوصی را تعریف نمایید . البته D800 دارای گروه های پیش فرض نمی باشد و تنظیمات آن به همین صورت است .
تا 1000 شماره تلفن قابل ذخیره در حافظه ی گوشی می باشد و حتی اگر همه ی خطوط آن پر نشود باز هم تعداد آن ها همین تعداد خواهد ماند و می توانید تنظیم نمایید که شماره های جدید در کدام قسمت به طور پیش فرض ذخیره گردد . شما دارای یک گزینه برای انتقال فایل های سیم کارت به گوشی می باشید که البته حالت برعکس آن موجود نمی باشد و بهترین ابزار برای انتقال و نگهداری اطلاعات ، رایانه ی شخصی است . که در آن از MS-outlook استفاده می شود . همه ی فایل ها از قبیل SMS ، MMS ، Email ، پیام ها و... قابل ارسال از طریق بلوتوث به دستگاه می باشد .
شما می توانید 8 شماره تلفن را به شماره گیری سریع نسبت دهید که می توانید شماره های مختلف یک فرد را نیز در این قسمت قرار دهید و تیتر انتخاب شده برای افراد روی دکمه ها در صفحه نمایش نشان داده می شوند . وقتی تماس برقرار می شود تصویر فرد به طور تمام صفحه روی صفحه نمایش ظاهر نمی شود . ولی بخشی از آن را که بزرگ هم می باشد به خود اختصاص خواهد داد .
لیست تماس ها (Call List) :
تا 20 شماره تلفن قابل ذخیره در هر لیست می باشد و همچنین یک لیست ترکیبی شامل تمامی آخرین تماس های موجود نیز در گوشی وجود دارد ، که هر شماره تلفن با آیکن مخصوص به نوع خود نشان داده می شود و شما با حرکت افقی می توانید میان لیست ها حرکت نمایید . تعداد هر تماس نیز در کنار شماره ی آن درج می گردد .
پیام ها (Messages) :
شما قابلیت کار کردن با انواع مختلف پیام را دارید که از طریق زیرمنوهای مختلفی قابل انجام می باشد .
بهتر است از پیام های کوتاه (SMS) شروع نماییم که 200 پیام کوتاه قابل ذخیره در گوشی می باشد و گوشی پیام های EMS و پیام های Nokia smart messaging را نیز پشتیبانی کرده و دارای T9 راحت و قوی می باشد .
همچنین گوشی پیام های MMS و Email را نیز پشتیبانی کرده و هر پیام MMS حداکثر می تواند 295 کیلو بایت حافظه اشغال نماید و قابلیت هایی که در آگهی های تبلیغاتی گوشی عنوان می شود ، واقعی است .
تنظیم کننده (Organizer) :
تا 400 رویداد در 4 نوع ملاقات (Meeting) ، کاری (affair) ، سالگرد (anniversary) و دیگر مسائل (Other) قابل ذخیره در حافظه ی گوشی می باشد و برای هر یک قابلیت ذخیره ی زمان و روز مشخص و زنگ به خصوص می باشید . همچنین رویدادهای متناوب نیز قابل تنظیم در تنظیمات گوشی می باشد و تقویم گوشی به صورت هفتگی و ماهیانه قابل نشان دادن است و هر روز که دارای یک رویداد است با رنگ مخصوص به خود نشان داده می شود .
WAP :
در گوشی از ویرایش WAP 2.0 بهره می جویید که همانند ویرایشی است که در نوکیا و سونی اریکسون استفاده شده است که البته برخی تنظیمات آن باید از طریق اپراتور تنظیم گردد و در D820 قابلیت تنظیم time out را در این بخش ندارید . (یعنی قطع اتصال در زمانی مشخص)
کارایی ها (Application) :
Mp3 Player : یک پخش کننده ی Mp3 توسعه یافته که هر گونه پخش تصادفی را پشتیبانی می نماید و فایل های Mp3 قابل دانلود شدن در گوشی به طور مستقیم از طریق بلوتوث و یا برنامه ی اتصال به کامپیوتر می باشد و فایل ها می تواند به نام ها و زبان های مختلف باشد و فرمت های مختلف را پشتیبانی نماید .
شما قابلیت اتصال به هدفون بلوتوث استریو و ارسال آهنگ ها به آن را نیز دارید که این حالت در مدل های قبلی سامسونگ نیز مشاهده شده است . نام فایل های موسیقی به خوبی نشان داده می شود و یک اکولایزر نیز در گوشی موجود است که دارای منویی جداگانه نبوده و قابل تنظیم برروی چند حالت مختلف می باشد . تا 76 مگابایت حافظه در D800 و حافظه ی داخلی 73 مگا بایت و یک کارت حافظه در D820 برای ذخیره ی فایل های Mp3 اختصاص داده شده است . این پخش کننده می تواند در حین اجرای دیگر کارآیی ها به صورت پس زمینه اجرا گردد . که این حالت را تنها در D800 مشاهده می کنید .
ضبط صوت (DictaPhone) :
شما می توانید چندین ساعت فایل صوتی در گوشی ذخیره نمایید که تعداد این فایل ها نامحدود بوده و بسته به حافظه ی گوشی است و مدت زمان ذخیره ، قابل تنظیم تا 1 ساعت می باشد . تمامی فایل های صوتی در پوشه های جداگانه ای در حافظه نگهداری می شوند و این کارآیی قابل استفاده در سمینارها و کنفرانس ها می باشد .
جاوا (Java world) :
تا 4 مگابایت حافظه در این بخش قابل دسترسی است که از حافظه ی کل گوشی جدا می باشد . این بخش از MIDP2 بهره می جوید که قابلیت اجرای فایل های گرافیکی و بازی های سه بعدی را دارد . گوشی D820 دارای سه بازی Forgotten warrior و Arch Angel و Free kick و گوشی D800 دو بازی Bobby carrot و Time Rider II می باشد .
ساعت جهانی (World Time) :
هر دو گوشی از برنامه ی ساعت جهانی نیز بهره مند می باشد .
ساعت بیداری (Alarm Clock) :
هر دو گوشی مجهز به سه زنگ بیداری هستند که یکی از آن ها برای بیداری صبح می باشد و زنگ این قسمت قابل انتخاب از میان 5 ملودی موجود در گوشی می باشد که البته می توانید از زنگ های Mp3 نیز در این بخش استفاده نمایید .
هر دو گوشی مجهز به یک ماشین حساب ساده (Convector) ، یک برنامه تبدیل واحد (Cont down) ، تایمر (Timer) و کرونومتر (Stop Watch) می باشد .
ویرایشگر تصویر (Picture Editor) :
این بخش به شما اجازه ی ویرایش ساده برخی از تصاویر و قراردادن یک سری افکت را برروی آن ها می دهد .
Voice Commands :
این قسمت که تنها در D800 موجود می باشد ، قابلیت تشخیص صوتی بدون توجه بر تلفظ آن دارا می باشد که به خصوص در شماره گیری به کمک شما خواهد شتافت ، اولین گوشی دارای این تنظیمات E620 بوده است که دارای قابلیت تشخیص بسیار عالی بود .
جعبه سرگرمی (FUN BOX) :
تمامی فایل های سرگرم کننده همانند موسیقی ، تصاویر ، فیلم ها و صداها در این بخش قرار گرفته اند . تمامی فایل های دانلود شده نیز در همین قسمت نگهداری می شوند . یکی از مشکلات این است که گاهی اوقات یک فایل موجود در لیست نشان داده نمی شود که با خروج و ورود مجدد ، این مشکل رفع خواهد گردید .
تنظیمات (Setting) :
در این قسمت همانند گوشی های قبلی شما قابلیت تغییر رنگ فونت نوشته ها در حالت استندبای را دارید و می توانید تمامی قسمت های گوشی را با قراردادن کدرمز محافظت نمایید و مدت زمان نور پس زمینه و روشنایی صفحه نمایش نیز قابل تنظیم می باشد .