لینک باکس وبلاگ پر بازدید ترین لینک باکس ایران و لینک باکس منتخب
لینک باکس وبلاگ پر بازدید ترین لینک باکس ایران و لینک باکس منتخب
![]() |
![]() |
|
سجاد ( جمعه 87/2/27 :: ساعت 12:39 عصر)
آثار منفی طلاق برای همسران و فرزندان بسیار زیاد است. به دلایل گوناگون شمار اندکی از زندگیهای مشترک در جامعه ما به طلاق میانجامد، اما این تمام ماجرا نیست. نبود عشق و محبت که به نسبتها و شدتهای گوناگون نمود پیدا میکند، جلوههای بسیار متفاوتی میتواند بیابد که دلزدگی در روابط زناشویی و نارضایتی از زندگی مشترک، نمونه آن است حتی اگر منجر به طلاق نشود.
![]() برای حفظ خانواده از فروپاشی باید از همان آغاز مراقب بود و کنترلهای لازم را انجام داد. عواملی که سبب حفظ خانواده از خطر و آلودگیها میشود، زیاد و متنوع است؛ زیرا بخشی از آنها به خود زن و مرد، بعضی به اجتماع و برخی نیز به دولت و حکومت برمیگردد.
کمسن و سالی زن و مرد، تفاوت زیاد در بهره هوشی، چگونگی روابط کلامی و غیرکلامی، اختلاف زیاد در تحصیلات، توقع مادی زیاد در خانواده، بیماریهای جسمانی که سازگاریهای جدیتری را میطلبد، اعتیاد، نازایی زن یا مرد، بیتوجهی اعضای خانواده به باورهای دینی و انجام رفتارهای خارج از محدوده مجاز شرعی، آزار دادن والدین و ناخشنود کردن آنها از جمله عوامل پیدایش اختلافهای خانوادگی است. از سوی دیگر عواملی چون پاکی، تقوا، حفظ عفت، رعایت حقوق، شرکت در غم و شادی یکدیگر، وجود فرزند، محدود کردن خواستهها، تحمل یکدیگر، پاکی مردم، نظارت اجتماعی، کنترل عوامل مزاحم، کنترل مراکز فساد، اجرای قوانین، ارشاد عمومی، تشویق به ازدواج، آسانسازی ازدواج، دادن امتیاز شغلی به متاهلها و کنترل مساله طلاق همگی میتواند در حفظ و ثبات حیات خانواده موثر باشد. طلاق عاطفی گذر سریع زمان در عصر ارتباطات و فناوری، انسانها را از هم دور کرده است. زندگی شتابزده امروزی دیگر وقتی برای باهم بودن را برای اعضای خانواده باقی نمیگذارد. اگر کسی بر مبنای مطالعات انجام شده ادعا میکند زوجهای ایرانی طی 24 ساعت شبانهروز تنها 17 دقیقه با یکدیگر گفتگو میکنند، شاید زیاد بیراه نگفته باشد. خانواده سالم اساس و بنیان جامعه سالم، خانواده سالم و با نشاط است؛ اما خانواده سالم چگونه خانوادهای است. خانواده سالم خانوادهای است که به طور بنیادین از سلامت، آرامش روانی و معنوی هر یک از اعضای خانواده حمایت میکند. در چنین خانوادهای فضای مقتدرانه وجود دارد، ولی این اقتدار انعطافپذیر است. در کنار این موضوع هر عضو خانواده جایگاهی برای خود دارد که برای دیگر اعضای خانواده دارای اهمیت است. سرمایهگذاری بر خانواده سرمایهگذاری و توجه هر بیشتر به خانواده، امروز بیش از هر زمانی در گذشته مطرح است؛ حتی دولتها توجه خاص نسبت به رشد و توسعه کیفی خانواده مبذول داشتهاند و با در اختیار قراردادن امتیازات، تسهیلات رفاهی، آموزشی، مشاورهای و به طور کلی بالا بردن بهداشت و سلامت خانواده، سعی بر این دارند تا خانواده از کیفیت بالاتری برخوردار شود. یقینا ارتقای کیفی خانواده، تاثیر مستقیمی بر تربیت نسلهای نورس و آینده جامعه خواهد داشت. دلارام شجاعی باغینی منبع : روزنامه جام جم |